Traductor

dimarts, 21 d’agost del 2007

Ascenció a peu al Torre de Cerredo

Punt de sortida: pàrking de Poncebos
Durada: 2 etapes
Dificultat: moderat
Desnivell: 1.900m (primer dia)+ 600m (segon dia)
Cartografia: Parque Nacional Picos de Europa, 1:40.000 (Editorial ALPINA)
  • 1r dia. Aproximació fins al refugi (1.900m de desnivell de pujada)
Sortim del pàrking i creuem el riu Cares pel Pont de la Jaya per anar a buscar el sender que puja direcció Bulnes. A la cota 600 abandonem el sender que ens portaria a Bulnes i creuem el Pont de Colines per arribar a Barrio del Castillo. Passat el poblet, seguim direcció oest  a través dels Llanos de Tornu i, seguidament, remuntem el barranc que ens durà al Coll de Cima.


D'aquí continuem pujant pel llom, sempre seguint fites. Uns 100m abans d'arribar al refugi i, especialment en cas de boira, entrem en una zona on haurem de superar petites depressions. Cal posar-hi molta atenció ja que en aquest tram ens trobarem traces de sender i fites d'altres itineraris i poden arribar a desorientar-nos. Nosaltres, per arribar al refugi hem de procurar seguir direcció sud i no perdre desnivell.

  • 2n dia. Ascenció al cim ( 600m de pujada) i descens fins al pàrking (2.500m de descens)
Sortim del refugi, primer en lleuger descens per continuar pel Jou de los Cabrones. Poc a poc anem superant el suau desnivell, en direcció sud, que ens durà al coll (2.283m). D'aquí resseguim la base de la Torre Labrouche per la seva vessant est fins arribar a la base de la Torre de Cerredo, que superarem per la seva cara est, sempre seguint fites que ens indicaran el camí fins al cim.


Pel descens, només ens caldrà desfer camí. Això sí, 2.500m de baixada!!!