Traductor

dissabte, 26 de juny del 2010

Circular a peu per les Valls d'Otal i d'Ordiso



Tercer dia d'estada per la zona d'Ordesa i decidim descansar de la bici. Les previsions de la meteo donen pluges a partir de migdia i, per tant, no podem allargar-nos gaires hores en la sortida. Així, deixem el cotxe a Bujaruelo on iniciem la ruta.

(cara N de l'Otal)

Seguim per  la pista que entra a la Vall d'Otal i que mor a la cabana situada a 1640m;  continuem pel sender (GR11) que puja cap al Coll de Tendeñera. Nosaltres ens desviem a 2.200m per abandonar el GR i creuar pel Coll d'Ordiso. En aquest punt, ja comença a plovisquejar.

(Cara S Vinhamala)

El cel s'està ennegrint cada cop més i abandonem la idea de pujar a la Peña d'Ordiso. Baixem directes i molt decididament cap a la Vall d'Ordiso. A l'alçada del riu el temps empitjora considerablement. Inquiets per la tempesta que ens cau al damunt, i  el temor que la tempesta elèctrica pugui anar a pitjor, creuem el riu com podem i sense pensar amb les possibles conseqüències... =(


Baixem fins al refugi d'Ordiso on coincidim amb altres excursionistes que també han estat "sorpresos" pel mal temps.


Esperem a què afluixi la tempesta i una estona després continuem per la pista que baixa paral.lela al riu Ara i que ens porta directament al cotxe.