Traductor

dilluns, 18 d’octubre de 2010

Barranc de St. Pere - Ermita St. Pere de Queralt - Lo Balconet - camí dels Petrolers


Aproximació: des de la carretera C-12 direcció Àger, ens desviem a Les Avellanes i seguim per la LV-9042 fins arribar al poble de Santa Linya. Passem el poble i seguim per una pista, inicialment direcció a l'estació d'Àger. Quan som en una bifurcació de camins,  prendrem direcció Sant Urbà fins arribar a l'alçada d'unes antenes, on deixarem el cotxe i iniciarem el recorregut a peu.
Total km.: 12
Desnivell acumulat: 500m
Dificultat: fàcil

Excursió que transcorre inicialment pel barranc de Sant Pere, tot seguint una pista en estat d'abandonament que circula pel fons del barranc i que, finalment, anirà transformant en sender. El lloc és especialment atractiu tant per les impressionants parets que el voregen com pels racons per on passegem. Quan el barranc s'encaixona i el seu pas natural queda barrat, el corriol abandona la part més baixa i comença a pujar lleugerament per la zona més obaga. Ben aviat el sender i les indicacions ens portaran a l'ermita de Sant Pere de Queralt, situada dalt d'una roca.


Visitada l'ermita desfem camí fins a una cruïlla de senders. Nosaltres seguim pujant direcció lo balconet. Aquest corriol, que voreja la serra, puja fortament per terreny  bastant descompost .Al llarg del trajecte podrem observar diverses fortificacions de la Guerra Civil.


Quan som a la part alta de la serra, enllacem amb una pista i la prenem a l'esquerra per, en breus moments, arribar a Lo Balconet, on gaudirem de grans panoràmiques cap a les parets del Doll, del Montsec, de la Serra de Sant Mament, el Mont-Roig....

Finalment, retornem pel camí dels Petrolers fins arribar a l'indret on hem deixat el cotxe.