Traductor

dilluns, 16 d’agost del 2010

Ruta BTT Allagnon – Pinatelle

Parc Natural dels Volcans d'Alvèrnia (Massif Central, Auvergne)
Distància: 22,5 kms.
Desnivell: 600 mts.
Dificultat tècnica: baixa, molt puntualment mitjana.


Bona ruta per una matinal, ràpida i sense complicacions tècniques que permet conèixer les parts més agrícoles de la zona de Murat i tenir bones vistes de la vall des de les torberes de la part superior de l’itinerari. El recorregut està marcat en els dos sentits; nosaltres us el proposem en sentit antihorari.

Des de l’oficina de turisme de Murat baixem per l’Avenue de la Republique i arribats a la carretera tombem a l’esquerra i ja anem trobant les marques del centre BTT cap a la Chapelle d’Alagnon. Els primers kms són per asfalt i ens aniran bé per escalfar les cames i afrontar en condicions les dures rampes un cop hem creuat la carretera i fins a Virargues.


Passat Farges comencem a trobar els trams més atractius del recorregut: el bosc fins passat Chavagnac, un bonic corriol a la part alta de la ruta (atenció si el terreny està moll ja que és fàcil relliscar) i finalment un descens de poc més de 2 kms bàsicament per corriol (té l’inconvenient dels nombrosos passos on ens hem d’aturar per superar tanques de bestiar).