Traductor

dilluns, 5 de setembre del 2011

GR-11 entre solanes i obagues de l'Alt Pirineu

església de Dorve

Punt de sortida: Dorve
Punt d'arribada: Estaón
Distància total: 11 km
Desnivell: 900 m
Durada: 2,30hores

En aquest tram de GR s'evidencia els forts contrastos de vegetació de les solanes i obagues d'una mateixa serra. Sortim del poble de Dorve, situat a 1300m, i pugem per la solana de la Serra de Dorve fins al Turó de l'Àliga, aproximadament a la cota 1.750m. Cal dir que les marques de GR que podem trobar en aquesta primera part del recorregut són, molts cops, de difícil interpretació, altres contradictòries i, en algun indret, excessives. Per tant, caldrà estar atent a la direcció que volem seguir.

 Quan no toca no toca...

 allunyant-nos del discret poble de Dorve, poc abans de canviar de vessant. Al fons les pistes d'esquí d'Espot

Un cop som dalt de la serra, ràpidament canviem de vessant i ens endinsem en un tupit bosc d'avets i pi negre, el Bosc de Bellero. El sender, que va guanyant desnivell molt suaument, està molt ben definit i, per tant, no té pèrdua. A poc a poc, el bosc s'aclareix i ens aproximem a la Collada del Clot de la Calba. Abans d'arribar-hi, però, toparem amb un fantàstic mirador natural; al fons de la vall ja veiem el poble d'Estaón.

al fons ja veiem Estaón 

Quan arribem al coll aprofitem per superar uns pocs metres de desnivell i coronar el cim del Caubo, una bona esplanada on, a banda de ser vèrtex geodèsic i disposar d'unes bones vistes, també s'hi han instal.lat un parell d'antenes de comunicació.
 al cim del Caubo

Tot seguit desfem camí per retornar al coll i iniciar el descens, direcció est, sempre seguint marques de GR. Baixarem un primer tram més pedregós però a partir de la cota 2000m el sender circula per suaus lloms herbosos. Anirem trobant indicadors i marques de GR que ens van conduint cap al poble d'Estaón. Als 1.500m el sender ens obliga a tombar de vessant i, poc a poc, tornem a endinsar-nos en un frondós i humit bosc; el bosc de Cardedo. Superada la borda de Palau el camí s'orienta cap a la Solana del Caubo on els darrers metres de desnivell circulen per un camí mig empedrat que ens porta directament al poble, que ja veiem sota nostre.