Traductor

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Coll del Pacino en BTT


 ... i encara una ruta més del pont de l'1 de novembre:
 
 (Baixant del Collado de Pacino)

Distància: 30km
Desnivell: 900m
Dificultat: moderat (puntualment alta)
Durada: 4h
Cartografia: Valle de Tena, 1.40:000, Editorial Alpina

(intent de comunicació???!!!)

Sortim d'Escarrilla fins a Sandiniés per asfalt. Superat el poble enfilem per bona pista en suau ascens fins a l'Ibón de Tramacastilla el qual trobem sorprenentment sec. Després d'un breu descens enllacem amb una pista que més aviat planeja fins a la presa d'Escarra.

 (Creuant el riu Escarra)

En aquest indret coincidim amb la Núria i l'Ángel, els quals van voler compartir generosament la ruta amb nosaltres (gracias por las atenciones!!). Fins al coll del Pacino ens cal remuntar 200m de desnivell per sender, amb una entrada complicada i alguns passos on caldrà posar peu a terra.

 (Primer tram pujant al Collado de Pacino; no s'hi val a badar)

En general, però, té un % elevat de ciclabilitat. Quan som al coll tenim una primera recompensa per l'esforç esmerçat, les vistes: una excel.lent panoràmica cap a Sallent i Formigal amanit d'un policromatisme tardorenc. El gran premi però, vindrà en el descens: un divertidíssim corriol fins gairebé arribar a la carretera A-136.

 (Sallent de Gállego al fons)

 (La Nuria i l'Ángel, amables "sherpes" de l'excursió)

Quan arribem a l'asfalt ben aviat l'abandonem per continuar per PR fins a Sallent de Gállego. El retorn el farem seguint pel marge esquerra de la presa de Lanuza, per pista fins al poble Panticosa.

 (Lanuza amb el pantà ben sec; si s'hagués de fer ara el Pirineos Sur...)

D'aquí només ens queda una remuntada breu per carretera fins a Escarrilla.