Traductor

dimecres, 29 d’agost del 2012

Estany d'Aranh i ascensió al pic dera Ar (Har)


Distància: 20km
Desnivell: 1700m
Durada: 6.30h
Dificultat: fàcil
Accés: vall de Birós; deixem el cotxe a l'entrada del llogaret de Frechendech.

Excursió que s'endinsa pels frondosos boscos de Birós, amb un evident i net sender que ens permet guanyar molt suaument els 500m primers, sempre ben a prop del riu de l'Isard. 


Des de la cabana d'Illau fins a l'estany d'Araign el corriol puja una mica més directe. Quan som davant la presa, pugem un moment al refugi d'Araign per poder veure amb bona perspectiva l'estany i el petit circ que el resguarda. Tot seguit desfem camí fins als peus de la presa i prenem direcció contrària per pujar al Pic der Ar (Har). 


Seguirem marques de GR fins al coll de Bentaillou i d'aquí ens desviem a l'esquerra per remuntar el llom que ens durà sense cap complicació al Pic der Ar (2424m). Aquest dia ens trobem amb un extensíssim mar de núvols que cobreix les valls a banda i banda. Per damunt seu s'aixequen més que mai les majestuses parets del Mauberme; al fons el Mont Valier i, a l'oest els Pics de la Serre Haute i el Crabère.



Pel retorn desfem camí fins a l'estany i baixem pel camí de Birós tot passant per la cabana d'Illau. Poc després ens desviem per creuar el riu i resseguir el sender que ens aproxima al refugi forestal i la Chapelle de l'Isard. Aproximadament a la cota 1100 enllacem amb el corriol de pujada. Només ens resta desfer camí fins arribar a l'aparcament.