Traductor

divendres, 14 de desembre del 2012

Corriolets a les Valls del Llobregós i del Sió



Distància: 34,5 km.
Desnivell: 550 m.
Dificultat: baixa, molt puntualment mitjana.
Durada: 4 h.
Ciclabilitat: 100%.
Punt de sortida: Guardiola.
Dia: diumenge 9.
Més informació per visitar la comarca: la Segarra.

(Castell de les Sitges)

Molt bona ruta extreta (i adaptada a la força a causa de la presència de caçadors) de l'usuari viquilocaire Toni Fito. Un recorregut ple de corriolets breus (majoritàriament a l'entorn del quilòmetre) i amb desnivells discrets (estranyament amb més de 100 m d'una tirada) però que donen com a resultat una matinal ben entretinguda.

Sortim des de l'accés a Guardiola, a la carretera L-313 (la ruta original comença a Guissona, però com que venim del nord no ens hi cal arribar i així ens estalviem una mica de benzina) i ben aviat ja encarem el primer corriol; una presentació que ens fa preveure una bona pedalada. 


I així és perquè superat Granollers, fem un excel·lent tram de més de 5 km bàsicament per corriol.


 (Port del Compte, poc innivat)

Primer ascendim fins al cap de la Serra del Mas Fiter, posteriorment planegem per la part alta d'aquesta serra en una part amb bones vistes als Pirineus 


 (la Serra del Mas Fiter plena de caçadors)

i, a continuació, baixem fins al Riu Llobregós. En aquest punt, per a la nostra seguretat, hem de deixar de seguir la ruta prevista ja que la omnipresència de caçadors desaconsellen fer el bucle de les Gesses.
Per tant, ens torna a tocar remuntar cap a la mateixa serra, des d'on veurem Guissona. Aquest tram és bàsicament per pista (excepte alguns curtets corriols) fins arribar al Castell de les Sitges des d'on empalmarem amb el darrer corriol de la jornada: uns 2 km per superar el Tossal Roig. 

 (la ruta també té bones vistes del Montsec)

 (arribant al Castell de les Sitges)

Acabat aquest corriol ja només ens queda tornar còmodament pel Fondo del Llorenç fins superar Guardiola i tot seguit retornar al cotxe per un curt tram d'asfalt.