Traductor

dimarts, 15 de setembre del 2015

Lo Tésol


Distància: 10 km
Desnivell: 1100 m
Dificultat: mitjana
Durada total: 4:43
Punt de sortida: Centre de Natura de les Planes de Son.

La pala nord del Tésol són d'aquelles que pel seu pendent impressionen quan les veus nevades. Anem a fer-li un tastet estiuenc a veure si és tant i si és certa aquella frase que les muntanyes s'ajeuen quan t'hi apropes; i sobretot, una prospecció per veure si ha de ser esquiable per al nostre nivell (... que sembla que no).
La pujada no té gaire història: des del Centre de Natura ascendim per sender fins a la Collada del Pas del Coro i a partir d'aquí mig per sender, mig per prat arribem la base de la pala.


Ara sí que s'acaba tot indici de corriol (o no el sabem trobar) i remuntem per pendents exagerats ja que en mig quilòmetre es guanya 600 m+ (dades de GPS) que ens obliguen fins i tot ara que no hi ha neu a anar tirant "voltesmaries".


Hem arribar al cim per la banda oest de la pala i per baixar farem servir el costat est on trobem algun rastre de sender però que també acabem perdent i que baixa gairebé tan dret com a la pujada. 


Al final una mica de senglarisme suau al mig del bosc i empalmem amb la pista que flanqueja la muntanya abans no seguim unes marques grogues que ens retornen a l'inici pel Clot Gran.




I EL DIA 27 NO US OBLIDEU DE VOTAR INDEPENDÈNCIA... ENS CONVÉ!!*!!