Traductor

dilluns, 22 de febrer del 2016

Que fugissera és la neu pols a les solanes pirinenques

Tuc de Parros

Dijous cauen 5-10 cm de neu nova la cara nord i les temperatures es mantenen baixes... dissabte no podem fallar: neu pols arreu. En aquestes circumstàncies escollim una bona cara sud sense patir perquè hagi pogut transformar. La ideal inicial és anar cap al Tuc der Ome i per això comencem baixant per la pista de Montgarri (amb les pells ja posades) fins a la cabana de Parros (uns 3 kms). Quan abandonem la pista per enfilar cap a dins de la vall veiem que de neu a les solanes no en sobra gens, fins a l'extrem que a la segona descalçada d'esquís quan portem molt poc recorregut ens fan desdir del pla inicial i girem cua cap al Parros a veure si podem salvar la jornada. Quan entrem a la vall de Parros remuntem per la solana i ja veiem que la neu està en molts trams encrostada, per la qual cosa és fàcil deduir que ahir divendres el sol ja es va ventilar la neu pols d'aquestes orientacions... ni 48 hs!! Quin desastre. 

Closos, darrere

A més, la neu està tan humida que se'ns fan uns pans enormes que provoca que un cop al llom decidim donar el tema per liquidat. Baixem per una neu pesadíssima que amb més pena que glòria encara es deixa fer. Un cop a la base del Closos hem de decidir si tirem per aquest cim o baixem per on hem pujar però per la part obaga. 

On és la neu pols??

Com que veiem que fins als Closos haurem d'obrir traça i que segurament se'ns tornaran a fer pans baixem per l'obaga de Cardigassos on la neu està molt més bé, tirant a pols una mica pesadeta però com que aquesta part és un llarg flanqueig, tampoc es gaudeix el més mínim. Per acabar-ho d'arreglar al final no ens enclotem fins a la pista sinó que tirem un flanqueig en ascens que queda interromput pel barranc que baixa del Closos i que ens obliga a baixar maldestrament pel mig del bosc per acabar sortint a la pista o no volíem sortir... molt 'agradablement' la remuntem fins a tornar al pàrquing de Beret amb la convicció que el CAP DE SETMANA de la temporada per ara no s'ha vist per enlloc. Com a mínim ens serveix per confirmar que si es vol anar a fer el Parros la millor opció és passar pel Closos, ni que això signifiqui fer algun m+ de més, però tots ben esquiables.