Traductor

dijous, 3 de gener del 2019

Perles a la cara nord del Montsec d'Ares



Distància: 18 km.
Desnivell: 1200 m.
Dificultat: fàcil.
Durada total: 6 h.
Punt de sortida: Molí de Carrió o Collet de la Cova de Sant Miquel; per arribar-hi cal prendre un pista a l'entrada de Moror que baixa cap a la base del Montsec. Un turisme hi passa bé però cal anar atents al terreny.

Preciosa volta per l'obaga del Montsec d'Ares que transita gairebé íntegrament per senders evidents i agradables que ens duran fins a la cota màxima del citat Montsec: el Sant Alís. Si la feu a l'hivern com nosaltres, en assolir el cim segurament us sorprendrà un extens mar de núvols que va des de la solana que teniu davant, fins a les muntanyes de Prades que treu el cap al sud, o Montserrat a l'est; si la feu a la tardor, el cromatisme i la catifa de fulles que omplen el recorregut la fan una excursió de les imprescindibles. 
L'itinerari no té cap dificultat i la podem fer en el sentit que desitgem ja que els dos senders són igual de fàcils. Nosaltres vam pujar pel del Montsec de Castellnou, que és un corriol obert no fa gaire amb un gust exquisit, i vam baixar pel del Font de la Veça una dels més típics de la zona i no és casual ja que és una regalada. Abans, però, vam carenejar des del cim fins a la Collada de Colobor gaudint d'unes amplíssimes panoràmiques, miréssim on miréssim: Montserrat, Prades, Guara, Cotiella, Turbón, Montsent de Pallars, Pic de l'Orri, Cadí,...
I la jornada en imatges:

Direcció al Barranc del Bosc

Pujant pel sender del Montsec de Castellnou

El 'clot' de Tremp



Sant Mamet

Sant Salvador

Imatges des del cim

Mirant cap al Pirineu

Baixant el sender de la Font de la Veça

2 comentaris:

enric faura ha dit...

Fa molt bona pinta, queda arxivada per anar-hi quan sigui possible.

pass@muntanyes ha dit...

Hola, Enric.

Si la fas, esperem que la gaudeixis tant com nosaltres.

Gràcies pel comentari!

Salut!

David