Traductor

diumenge, 15 de desembre de 2019

Lo Coscollet des de Can Boix (Peramola)Distància: 26 km.
Desnivell: 1600 m.
Dificultat: baixa, molt puntualment mitjana-baixa.
Punt de sortida: Can Boix (Peramola).
Durada total: 7:30 h.


Sortida des de Can Boix direcció a la Roca del Corb per bon sender; breu enllaç per pista abans de prendre al Coll de Mur el sender obac que ens durà fins als peus de la Canal de la Jaça en un tram llarg i de poc guany de desnivell. 


Abans d'entrar a la canal encara tenim un altre tram que també es fa llarg perquè és un flanqueig bastant de batalla pel terreny pedregós i pel marcat pendent. 


La canal es fa ràpida; algunes cordes innecessàries (si la pedra està seca) ens duen a la cota 1450, un excel·lent mirador de la zona.


Després toca perdre 50 m i aleshores abandonem el Camí d'Andorra per pujar directament al Coscollet i estalviar-nos la volta per la Casa d'Aubenç; surten uns 200m+ prou agraïts per senders de bestiar que ens deixen a 50 m del cim. Molt bones vistes: Boumort, Port del Comte, Montserrat, Pirineu, etc.


Des del cim desfem poca estona abans d'agafar un sender cap a la Casa d'Aubenç, la superem remuntem breument per pista i prenem el corriol pedregós que baixa Coll de Creus; més sender fins a Cortiuda i encara més fins a superar la Roca del Corb a partir d'on desfem camí.