Traductor

dilluns, 5 d’octubre del 2020

Atractius ignots a les Valls d'Aguilar

 
Distància: 25 km.
Desnivell: 1050 m.
Dificultat: mitjana.
Punt de sortida: Noves de Segre.
Durada total: 3 h.

Aquesta és una d'aquelles rutes que recomanaries a ulls clucs a un amic que vol fer una matinal però quedar ben saciat de muntanya. Té de tot: pujades exigents, panoràmiques, paisatges bucòlics i una baixada de traca i mocador que va empalmant diferents senders amb un total acumulat de gairebé 1000 m-, gairebé tots de bon fer.

La ruta comença amb uns primers quilòmetres d'asfalt per la carretera de pendent suau que duu a Taús, però aviat ens desviem a la dreta per pujar cap a Miravall punt on s'acaba l'asfalt i comencen les rampes de debò, amb percentatges superiors al 10% que ens acompanyen fins al cim de la Muntanyeta (1626 m).


 
Des del cim comencem a baixar per terreny obert (senders poc evidents) i amb molt bones vistes cap al Cadí, Port del Comte i el Pirineu.

 
Flanquegem pel vessant est l'Argelic i fem una breu pujada abans no ens tirem avall definitivament. Els primers 300 m- són els més exigents amb alguns passatges on cal afinar bé, malgrat que són 100% ciclables.


 
Al coll de Sant Alís s'acaba aquesta part més difícil i empalmem amb un altre sender que transita pel bell mig d'una preciosa roureda i que és una delícia fins a Berén.

 
Els corriols de després d'aquest llogaret són del mateix calibre que l'anterior, per tant boníssims, però ja no són tan evidents; en total són uns 400 m- de gaudi màxim fins a sortir a la carretera d'Argestues que seguirem en baixada (100 m-) durant 3 quilòmetres fins a Noves.