Traductor

dilluns, 2 de novembre del 2020

Al Puig Rodó des de Fontpedrosa

 
Distància: 32 km.
Desnivell: 1800 m.
Dificultat tècnica: mitjana.
Punt de sortida: Fontpedrosa.
Durada total: 6 h.
 
Continuem suggerint idees per quan puguem tornar a la muntanya en condicions òptimes; ara toca fer bondat i buscar destinacions tranquil·les (obligatòriament al costat de casa) i sense assumir el més mínim risc. Recuperem una altra molt bona sortida d'aquest estiu que de ben segur ja només serà viable el proper estiu, si tot va bé.
 
Amagada en un discret raconet del Conflent pedalem la preciosa vall de la Riberola i el Riu d'Aigües fins a assolir caminant el cim del Puig Rodó (2677 m).
La pujada la fem inicialment per asfalt fins a Prats de Balaguer on prenem una pista encara en bon estat fins a la cota 1600. Però a partir d'aquí empitjora notablement fins al límit de ser pedalable, tot i que patint es deixar fer tota fins al Coll Mitjà (la pista continua en baixada cap al Refugi de Carança). Com que anem bé de temps ascendim els directíssims 300m+ que ens separen del cim.
 
 


 
Per no descendir per la pista, prenem el GR que la va creuant; els primers 150m- són molt bons, però els 150 m- següents no valen la pena perquè són poc ciclables. Als Collets d'Avall ja deixem de trepitjar el terreny de pujada per prendre un preciós i fàcil sender que ens duu fins a Prats de Balaguer.

 
En aquest llogaret continuem baixant cap a Fontpedrosa per un boníssim corriol, tot i que més difícil que l'anterior, sense arribar a ser d'exigència desmesurada. D'aquesta manera retornem a Fontpedrosa amb una boníssima baixada de gairebé 1400 m-.