Traductor

dimarts, 6 de juliol de 2021

Travessant el Cadí en BTT

 
Distància: 40 km.
Desnivell: 1800 m.
Dificultat tècnica: mitjana-alta, molt puntualment alta.
Durada total: 8.30 h.
Punt de sortida: La Seu d'Urgell.
Punt d'arribada: Molí de Fórnols.
 
 
Etapa que forma part de la "nostra" volta a l'Alt Urgell en BTT. Una ruta feréstega que transita buscant els camins i senders més bonics i "divertits" de la zona. I posem divertits entre cometes perquè segur que el traçat per a molta gent resultaria de tot excepte divertit (tants caps, tants barrets). L'etapa de La Seu al Molí de Fórnols (es podria estirar fins a Tuixent) n'és un bon exemple: Una pujada de 30 km per guanyar 1800 m fins al Cap de la Fesa on s'alternen pistes en bon estat, algun tram de sender i pistes en no tan bon estat.
La sortida de La Seu és plaent ja que fins a Alàs transita vora el Segre per una pista que gairebé planeja. Però ja a l'entorn d'Alàs comencem a remuntar els primers senders, tots pedalables, fins a Banat, on arribarem fent també trams de pista. A partir d'aquí bones pistes fins a la Collada de Lletó on regalarem uns pocs metres abans de prendre una pista en desús que ens obligarà a caminar uns 100 m+. Passat aquest exigent tram, sortirem a la pista de Sant Salvador i aviat tornarem a ensopegar amb 100 m+ de pendents salvatges però pedalables. La dinàmica es calma quan sortim a la pista normal del Cap de la Fesa, malgrat que els darrers metres són força pedregosos, per bé que amb un pendent moderat, però és clar, s'afronten amb 1500 m+ a les cames, per la qual cosa semblen més costeruts del que realment són. Un darrer tram de sender PR exigent ens deixa al cim. 
 
 
La baixada s'inicia seguint aquest mateix PR per un tram molt molt pedregós però que es deixa fer. Més avall, quan creua la pista, el corriol millora definitivament malgrat que queda algun passatge amb pedres a contrapel amb una certa mala llet. Brevíssima pujada al Goleró i descens fantàstic fins a Fórnols on, per enllestir la ruta, agafem el GR que ens duu directament al Molí en un tram que ha guanyat presència de pedra solta respecte anteriors vegades que hi havíem passat.