Traductor

dissabte, 11 de desembre del 2021

De Bruixes, Caramells, Moretons i Lleons pallaresos

 
 
Distància: 37 km.
Desnivell: 1200+ / 1700-
Dificultat tècnica: mitjana.
Durada total: 6 h.

Sortida per la zona de Tremp, és a dir, zona lo Podall. Enllacem cinc senders de les parts més solanes entre Tremp i el cim del Caramell, una mica al sud del Pui de Lleràs. 
Com que tenim dos vehicles hi juguem una mica per començar la travessa baixant l'elegant sender anomenat les Bruixes; ferm net i corbes al punt fan que xalem una estoneta ja que tot just són 200m-.

Un cop a baix remuntem primer per pista, després pel sender "Cresta de Sant Pere" (tot pedalable però amb trams que collen de valent), per acabar l'ascens per la pista de Santa Engràcia cap a la Collada de Castellet.

Ara toca baixar per "Caramell" un corriol molt panoràmic però que fins fa poc tenia el traçat poc definit, però ara ja es baixa a plaer perquè s'hi deu haver passat i el recorregut està molt definit i fàcil de seguir.



D'aquí empalmem amb Moretó, una obra d'art que ha recuperat lo Podall no fa gaire i que es mou per un terreny espectacular de formes singulars que per ser contemplades cal parar ja que el sender té punts força exposats; a banda d'això i d'algun punt més exigent, es deixa fer molt bé damunt la bici.


Acabat Moretó, superem Gurp i enllacem amb Lleons, una altra bona proposta enmig d'una singular geologia i un cromatisme capritxós. El  sender és força assequible malgrat que té alguns tobogans que deunidó.





Enllestim la ruta baixant per "Comportes" i "Ínsules", dos corriols vora la Pallaresa molt fàcils i planers que entren a Tremp per la part baixa.