Traductor

diumenge, 18 de setembre de 2022

En BTT a lo Tossal des d'Altron


Distància: 40 km.
Desnivell: 1650 m.
Durada total: 5.30 h.
Dificultat tècnica: mitjana.
Punt de sortida: Altron.
 
 
Sortim des del poble d'Altron i remuntem per asfalt fins a Llessui on ja aviat agafem la pista que va cap al Coll del Triador, però al restaurant 2000 de l'antiga estació l'abandonem per remuntar per una vella pista amb uns 100 m+ finals duríssims. 
 


 
Des del cim de lo Tossal (2494 m) encara ens queda un parell de puja i baixa fins a superar el Cap de Coma Llobatera on iniciem un divertit descens sense sender però per prat fàcil, tot i que cal vigilar amb les irregularitats del terreny; el pendent més marcat inicial (que suavitzem tirant còmodes voltes maria), dona pas a un terreny menys inclinat fins arribar a una mena de coll on ens toca remuntar uns 50 m+ molts durs fins assolir un bony de vaques on reprenem la baixada. Aquest descens és igual que el precedent, però amb molt menys pendent, de tal manera que es pot afrontar més relaxadament fins arribar a una pista que ens durà a Pujalt. 
 
 
 
Des d'aquí ja només ens queda seguir, preferentment, un seguit de fàcils i divertits senders, esquitxats amb alguna breu pujada, que ens retornen alegrement fins a Altron.