Traductor

dimarts, 7 de març del 2023

Puigmal i Petit de Segre

 
Distància: 14 km.
Desnivell: 800 m+/1300 m-.
Dificultat tècnica: ME, S2 (S3).
Punt de sortida: estació Puigmal 2900.
Durada total: 4.30 h.
 
Des de l'aparcament de l'estació Puigmal 2900 se surt amb esquís als peus fins al cim del Puigmal per la pala N-O. Bona neu pols a la primera meitat (amb aquesta pujada de temperatures previstes no sé si aguantarà gaire) i més justeta i dura a la part alta (per baixar-hi cal descalçar en algun breu punt). Cal dir que vam fer una mica de trampa, perquè com que portàvem un pla més ambiciós, vam agafar el forfet de rando de l'estació (10 €) que ens va deixar a la cota 2500; fet l'experiment, creiem que no val gaire la pena perquè després del darrer teleesquí queda un llarg flanqueig de més de 2 km (tot just s'hi guanyen 100 m+) que provoca que l'estalvi només sigui dels 500 m+, però 0 de temps. 



Descendim cap a la banda de Núria per l'Embut (50 m- inicials a peu), però a l'alçada del pluviòmetre (2450 m) no continuem amb el pla inicial de baixar tot l'Embut i retornar per Finestrelles: anem tard d'horari i ja hem rascat 3-4 vegades els esquís perquè hi ha trams que el gruix és discret. Llàstima perquè la neu està força bé: una barreja de neu pols compactada pel vent, combinada amb trams més pols però lleugerament encrostats. A més, una persona que puja amb raquetes des de Núria ens diu que està força bé.

 
Així, tombem cap al Pic Petit de Segre on arribem amb esquís als peus, primer per pendents suaus i els darrers 200 m+ per una pala de pendent moderat. 
 
 
Baixada des del Coll de Llo per pala S amb la neu ja força transformada i pesada, tot i que es deixa fer raonablement bé, però amb poca confiança perquè també treuen el nas algunes pedres.