Traductor

dilluns, 26 de març del 2012

Cap de Marimanha i Pic de Rosari



Dia: dissabte 24 de març.
Distància: 15 km.
Desnivell: 1000 m.
Dificultat: ME S2; fàcil.
Durada: 5h.
Punt de sortida: pàrquing d'Orri.
Més informació per visitar la comarca: Val d'Aran.

Cap de setmana anticiclònic que aprofitem per pujar al Pirineu i regalar-nos unes esquiades abans que la pujada de temperatures faci desaparèixer l'or blanc, tant escàs aquest hivern a les nostres contrades. Tot i la nevada d'aquesta setmana (generosa i benvinguda però més aviat tardana) a la cara sud del Pirineu, nosaltres enfilem a cara nord, Val d'Aran, on previsiblement encara hi ha més neu. Més neu, on? està clar que hem d'aixecar la vista ben amunt i localitzar-la a cotes ben altes.


Així, aquesta primera jornada ens dirigim a Beret i deixem el cotxe a l'aparcament d'Orrit (cota 1850m) on podrem arrancar amb els esquís als peus. Fem una petita incursió a les pistes però ben aviat les abandonem per entrar a la Vall de Bacivèr. Ascensió suau fins als Estanys deth Rosari de Bacivèr. 


A partir d'aquí, el grup que portàvem davant es desvien de la nostra ruta i ens quedem ben sols per a les nostres ascensions. Nosaltres seguim remuntant pel marge esquerre dels llacs fins a la colhada de Marimanha on deixem els esquís i fem els darrers metres fins al cim a peu, el cap de Marimanha (2628m).



Iniciem un primer i breu descens per neu primavera i seguidament flanquegem els llacs, deixant-los a la nostra dreta (ara xafant neu crosta), per tornar a iniciar una nova remuntada fins al cim del Rosari (2.594m) on se'ns obren unes generoses vistes i un més que excel.lent descens per neu pols (llàstima que la tirada de desnivell sigui curta....).



Pel retorn buscarem el millor pas per evitar un excessiu pujabaixa fins arribar al llac de Bacivèr i, d'aquí, desfer camí fins a l'aparcament.