Traductor

diumenge, 4 de març del 2012

De Castellbò fins al Coll de Leix

(Baixant cap Castellbò, passat Turbiàs)

Distància:27 km.
Desnivell: 1000 m.
Dificultat: mitjana.
Durada: 4 h.
Punt de sortida: Castellbò.
Més informació per visitar la comarca: Alt Urgell.

A tocar del càmping de Castellbò sortim direcció Vilamitjana per pista en bon estat. Els 5 primers quilòmetres ens serveixen d'escalfament per afrontar a continuació uns 3 km al 12,5% fins al PK 8, tot i que el bon estat de la pista "dissimula" els pendents. Passat aquest ensurt, l'ascens fins al Coll de Leix transita per desnivells més que moderats, tot i que la pista empitjora lleugerament al mateix temps que el temps també va empitjorant "lleugerament", fins a l'extrem que, quan assolim el coll, comença a nevar i bufa un aire força molest que ens fa desdir d'escometre els plans inicials.


(al Coll de Leix)

D'aquesta manera iniciem, abans d'hora, el descens cap a Castellbò sempre seguint les indicacions del PR que hi duu. En primer lloc per un corriol boscós per una preciosa obaga fins a Turbiàs.

(recordatori que l'hivern encara és ben viu a la muntanya)
(baixant cap a Turbiàs)

Arribem a Turbiàs amb un breu tram final més exigent tècnicament, res a veure amb la part precedent, la qual cosa és un preludi que es complicarà aviat, ja que a partir de l'esmentat poble el corriol que duu fins a Castellbò és molt més pedregós, tot i que igualment molt divertit.


(imatges del PR de Turbiàs a Castellbò)

Retornem abans d'hora a Castellbò (i a més, amb el cel força clar, brrr...) pel mateix PR que el flanqueja pel nord i que ens permet observar el disseny d'unes cases del poble seguint el mateix estil arquitectònic que les de la Bretanya (o a l'inrevés)... i és curiós, perquè ni la Bretanya té un relleu muntanyenc ni l'Alt Urgell té un clima atlàntic.

(casa a Castellbò d'estil bretó)