Traductor

dimecres, 16 d’octubre del 2013

Volta a la Pointe du Dzonfié



Distància: 40 km
Desnivell: 1900 m
Dificultat: mitjana, puntualment mitjana-alta
Ciclabilitat: 99,9%
Durada total: 7h
Punt de sortida: part alta del poble de Villette (al costat d’un parc lúdic amb tirolines, etc).
Carte de randonnées: Beaufortain 1:50.000 de Rando éditions 



Des de Villette comencem a remuntar per unes pistes gairebé sempre asfaltades la qual cosa permet guanyar més còmodament el marcat desnivell (10%) dels 11 primers quilòmetres. L’asfalt s’acaba més o menys a l’alçada de la Pesée i a partir d’aquest punt i fins al coll, tot i que el pendent s’ha suavitzat (8%), el ferm té trams força exigents, a banda de breus remuntades molt accentuades.


Des del Col des Tucs Blancs cal canviar de vessant (entrem al Beaufortain) i prendre un sender en tendència sud, amb alguna breu pujada pel mig, però gairebé tot ciclable. Fins al refugi de Nant du Beurre perdem uns 200 m per corriol i aleshores empalmem amb la vista que voreja le Quermoz, primer per l’oest, a continuació pel sud i finalment, quan tornem a canviar de vessant, per l’est en un tram d’uns 15 km de pista amb tres remuntades d’uns 100 m pel mig que empipen una mica.


Arribats a Le Combe (1800 m) encara hem de perdre 200 m- per pista asfaltada abans no empalmem amb el corriol (marcat com a n. 21) que descendirà fantàsticament durant 850 m- fins a Villette. Aquest sender es caracteritza pel seu entorn boscós, per anar prop del Nant Agot (un barranc amb passatges molt bonics), per la seva assequibilitat ja que és molt net, i tan sols cal vigilar amb les arrels dels arbres en cas d’humitat.