Traductor

dijous, 30 de gener del 2014

De corriols per les serres d'Aubenç i d'Arçosa




Distància: 41 km.
Desnivell: 1500m.
Dificultat: alta.
Durada total: 7 h.
Punt de sortida: Molí Nou.


Excel·lent sortida a la frontera entre la Noguera i l'Alt Urgell, pels frondosos i humits boscos de la zona del riu Rialb. Des del Molí Nou remuntem per pistes còmodes fins que a l'entorn de Gavarra el ferm es torna més exigent per la nombrosa pedra solta que hi ha. Però la duresa de veritat arriba quan deixem la pista principal per accedir al coll, on arribem per una pista salvatge que ens obliga a posar peu a terra en diverses ocasions, al principi pels pendents desmesurats i al final per la molta presència de neu, en un tram de 3 km per sobre del 10% de mitjana.


Passat aquest tram de seguida empalmem amb el sender pedregós que baixa durant 5 km (500 m-); es tracta d'un corriol força baralladís, malgrat que totalment cicable, no apte per a paladars fins.



Tan sols els autèntics amants (febres!!??) de la muntanya el gaudiran, sobretot pels "meandres" que dibuixa i que ofereixen unes bones panoràmiques.


Un cop a tocar de Cortiuda la idea és remuntar fins a Sant Marc però ens trobem que unes tanques ens barren el pas per on teníem previst ascendir. Improvisem i sortim a dalt per fer 350 m- de fantàstic corriol boscós en un d'aquells indrets on sorprèn que la solitud sigui l'única companyia.




5 comentaris:

ZAX ha dit...

Interessant proposta per a tenir-la en compte. Molt bona activitat (i amb l'afegit de la neu!)

Salut!

Anònim ha dit...

Realment, un d'aquells raconets que val la pena visitar... però al descens de la Collada d'Aubenç hi ha alguna pedreta de més ;-)
Si necessites res, ja ho saps...

Salut,

Pass@muntanyes

Unknown ha dit...

Bon dia!

Sóc un amant d'aquella zona i m'agradaria explorar el recorregut que has fet. M'el podries passar?

Moltes gràcies!

pass@muntanyes ha dit...

Envia'ns un correu.

Unknown ha dit...

Aquí va: etseiber@gmail.com.
Moltes gràcies!