Traductor

dilluns, 6 de gener del 2014

Esquiada a Llessui



Distància: 11,5 km.
Desnivell: 1050 m.
Dificultat: ME, S2.
Durada total: 4h.
Punt de sortida: aparcament antiga estació d'esquí de Llessui.

Excursió ideal per iniciar-se en l'esquí de muntanya i també per a dies que el risc d'allaus està, si més no, estrany.
Des de l'antic aparcament de les pistes d'esquí de Llessui (1430m) remuntem per la pista que va al coll del Triador amb els esquís a l'esquena durant uns 100  m+. Cap a la cota 1600 ja abandonem la pista i remuntem per suaus pendents cap a l'antic restaurant de la cota 1950. En aquest punt ja només ens queda seguir la línia de pilones dels vells teleesquís també per còmodes pendents fins al cim. Com que el dia no ha sortit com estava previst: ni fa el vent ni el solet pronosticats ens plantem enmig d'una espessa boira a la cota que hi ha entre el Bony d'Altars i lo Tossal.


Com que la visibilitat és molt reduïda iniciem la baixada sense gens de relleu i només la bona neu que hi ha ens permet perdre metres d'una manera digna. Ja a les cotes intermitges la visibilitat millora al temps que la neu s'espatlla una mica ja que és molt canviant i cal anar a buscar la bona, en una cerca no sempre reixida ja que trobem alguns punts lleugerament encrostats combinats amb plaques de gel i acumulacions de neu pols mogudes pel vent del dia precedent, que es veu que ha fet molta feina. 


A la part final és on trobem la millor neu ja que hi ha un mantell compacte de fàcil esquiar enmig d'un assortit de plantes diverses que la neu no han cobert del tot.


En definitiva, una esquiada sense compromís (a més, aquest dia la neu està molt assentada) que permet fer una estirada de cames i matar el cuquet d'una neu pols que pensàvem que trobaríem i que el vent es va endur prèviament.