Traductor

dijous, 17 de juliol del 2014

Ferro i BTT a la Vallferrera



Distància: 41 km
Desnivell: 1700m
Dificultat: moderada
Durada: 7h
Punt de sortida: Araós.



Ruta circular que transcorre bàsicament pel municipi de Farrera i amb una incursió final al Bosc Virós buscant els millors corriols de la jornada; tot plegat amb l'agradable companyia del Carles que portava un ritme de pujada no tan agradable ;-)


En conjunt, un recorregut per camins molt rodadors, amb uns desnivells acumulats gens desmereixedors i uns senders que no ens permeten baixar la guàrdia però que ens premien amb un regust final molt gratificant. 
Des d'Araós creuem la carretera i seguim breument per pista per anar a buscar el sender que ens farà de pont fins a Tírvia.



Avancem durant quatre quilòmetres per asfalt fins a Montesclado i seguim remuntant, ara per còmoda pista de terra, fins a un coll. 






Amb un baixa i puja ens plantem ràpidament a un segon coll des d'on comencem a encorriolar-nos: d'entrada perdem 200 m per un itinerari del Parc, 




a continuació arribem per pista a unes bordes des d'on continuem per còmodes corriols i camins atrotinats fins a creuar, després d'un llarg flanqueig. Aquí només ens queda remuntar 200 m fins punt on obrirem el darrer 'regalet' del dia: el fantàstic corriol (750m-) fins gairebé fins a baix.



I a la tarda una recomanable visita a la Fira del Ferro d'Alins, que aquest any ha organitzat, amb gran èxit, la 5a trobada de forjadors.






4 comentaris:

Roger ha dit...

Per ser un dijous no està gens malament. Bons senderons i bona companyia.
La meva àvia sempre parlava de les coques de Tírvia...Hi ha pastisseria encara?
El pròxim cap de setmana no, l'altre, potser podria pujar. Si en feu alguna de bona, avisa'm, q ja em bull la sang.
A10!!!

Montse ha dit...

Això sí que és treure suc a l'itinerari, quin munt de corriols! Per alguns hi vam passar a la Ribalera, que per cert, em diu Carles que encara vàreu trobar alguna cinta!?!?! Brrrrr!!!!

Piulada i fotos molt xules, i vídeo molt canyero. A veure si en una altra ocasió puc afegir-me a fer comando amb vosaltres! ;-)

pass@muntanyes ha dit...

Som-hi, som-hi, a veure si coordinem agendes i fem una bona trobada pel Sobirà o per l'Alta Ribagorça!!!
Fins aviat!!

ZAX ha dit...

Ostres,quina una que em vaig perdre... El mateix dic jo també,a veure si podem tornar a quadrar dates i muntar-ne una de grossa.

Salut!!!