Traductor

dilluns, 7 de juliol del 2014

Volta a la Vall Fosca (meitat est)



Distància: 38,6 km
Desnivell: 1800m
Dificultat: baixa en general, però molt alta des de la Collada de St. Quiri fins a Lo Tossal (750m+)
Durada total: 7.30
Punt d'inici: La Torre de Capdella
Punt final: Central de Capdella (un bon lloc per dormir és el Refugi Tacita)
Més informació: al llibre del Pallars Jussà. 17 excursions en BTT trobareu informació més detallada d'aquesta gran travessa, així com altres propostes.



Ens conviden a la Vall Fosca a fer una volteta de dos dies; la idea és rondar pel perímetre d'aquesta vall fent alguna petita 'caiguda' cap a les valls veïnes de Manyanet i del Pamano.
Per a la primera etapa sortim des de la Torre de Capdella i baixem una mica per prendre direcció Pobellà punt on comença la pista que puja a la Collada de Sant Quiri. Són uns 700m+ de molt bon fer en  un entorn inicialment molt boscós però que a mesura que ascendim deixa pas a un paisatge molt més obert i panoràmic. 




A la collada el Xavier encara s'anima ascendir a l'ermita homònima (+100m) mentre els altres mengem tranquil·lament i recuperem forces per encarar l'animalada del dia, un exigent ascens amb rampes superiors al 20%.







Ben damnificats per aquest esforç gairebé titànic arribem al cim, probablement una de les cotes més altes del Pirineu que es poden assolir en BTT. Els núvols ja són ben presents i no ens entretenim gaire a començar el descens, una bonica baixada per una pista reconvertida en molts trams a corriol.



Ara només ens queda remuntar els 200 m+ per una pista que amb els precedents que portem a les cames ens sembla una autopista sense gens de desnivell. 


Un cop a la collada ja només ens queda descendir vertiginosament fins a baix, punt on prendrem la carretera a la dreta per pujar ràpidament (50m+) fins a la Central de Capdella, lloc on dormirem.