Traductor

dilluns, 28 de maig del 2018

Camí de Sant Cristòfol exprés



Distància: 27 km.
Desnivell: 1200 m.
Dificultat: mitjana, puntualment alta.
Punt de sortida: la Farga de Moles.
Durada total: 4:30 h.

Bona volta per la frontera andorranocatalana, no gaire llarga però plena d'encants, ja siguin les panoràmiques des de la Rabassa o pel sender de -1100 m que fem per acabar. Agradable trobada a dalt a Naturlandia amb en Qnill, un pou de saviesa pel que fa als camins i caminets de la zona.
L'altimetria del recorregut és una piràmide gairebé perfecta: 1200 amunt i 1200 avall, això sí, repartits quilomètricament de forma desigual: 17 per a la pujada i 10 per a baixada. La pujada, molt còmoda passant per Arcavell, les bordes d'Escàs, fins assolir la Rabassa a 2000 m d'alçada; bones vistes especialment de la meitat sud del país dels Pirineus, ara ja justet de neu, malgrat que la pala del Font Blanca encara fa goig.





Arribats a la cota màxima, fem una volteta per les instal·lacions de l'estació d'esquí de fons i de seguida ens encarem cap al Camí de Sant Cristòfol. Diríem que és una regalada de baixada perquè és una delícia, però durant el descens no es regala res ja que el ferm tirant a pedregós del sender fa que haguem de batallar a cada metre; alguns breus passos més exigents però en conjunt de bon fer fins a Juberri (700m-).




En aquest poble empalmem amb el GR que ens baixarà directament fins a tocar de la frontera. En total 400 m més de bon sender tan sols interromput breument per alguns passatges de pista. El corriol, també boníssim: una mica tancat a dalt per ortigues i amb unes bones "epingles" a la part final, però més testimonial que una altra cosa. Quan sortim a la C.G. ja només ens queda creuar la frontera... sense fer cua.