Traductor

dimecres, 19 de setembre del 2018

Voltant el Salòria en BTT (II): Coll de Solanell



Distància: 50 km.
Desnivell: 1700 m+/2500m-.
Dificultat: mitjana.
Durada total: 8h.
Punt de sortida: Os de Civís.
Punt d'arribada: Castellbò.

Comencem remuntant cap al coll que ens deixarà apropar-nos més al Salòria, el coll de Conflent a 2170 m d'alçada; des de la Borda de la Plana hem guanyat uns 600m+ en conjunt de bon pedalar.



Des del coll ens resistim a baixar per la pista i busquem uns senders que ens marquen en alguns mapes (en d'altres, no). I la veritat és que no ens costa gaire de trobar-lo ja pocs metres després de superar el coll, veiem un corriol, mínimament evident, que baixa a l'esquerra; més endavant anem trobant marques grogues que ens confirmen que anem bé. Excepte un brevíssim tram enfangat la resta es deixa fer tot divertidament damunt la bici; i així, creuant la pista principal, anem perdent metres pel corriol fins gairebé a les Bordes de Conflent. 


Una mica més de baixada per pista i tornem a pujar cap al Coll de Jou per buscar una entrada a la Vall de Santa Magdalena que sigui per agradívol corriol; en total surten 400 m- que gaudim al màxim.



De Santa Magdalena ens toca remuntar cap al Coll de Solanell per anar a buscar el sender que baixa al poble homònim; ja n'hem parlat d'altres vegades i simplement cal dir que és un dels nostres preferits.



A partir de Solanell intentem una alternativa a la clàssica i exigent de Sendes però tot el que trobem en direcció a Albet i després baixant de Sant Andreu a Castellbò surt un fiasco total ja els diferents senders que anem fent estan tots molt tancats.