Traductor

dimarts, 2 d’octubre del 2018

Deth Naut Aran enquiath Baish Aran damb BTT (I)



Distància: 48 km.
Desnivell: 1600 m.
Dificultat: mitjana.
Punt de sortida: Salardú.
Punt d'arribada: Aubèrt.
Durada total: 7h.

Insaciables i activitat és festa segura... i això és el que va succeir el cap de setmana que vam fer la travessa de l'Aran, de nord a sud recorrent la vall principal. Ruta que, tot i portar un esquema general preparat, anem corregint sobre la marxa amb les aportacions de tots els membres del grup fins a deixar una travessa superba... meeeel de romaní!!!!, de ben segur que no només pel recorregut!
Des de Salardú remuntem cap als dominis obacs del Montardo... mirades lascives cap a la seva cara nord ja pensant en blanc per part dels esquiadors més bons. Fins aquí combinació de bona pista asfaltada amb algun tram posterior més pedregós però de pendent moderat.





Deixem els camins fàcils i ens posem a resseguir la cambra d'aigües en un tram gens difícil però força exposat, on una badada pot tenir greus conseqüències. D'aquesta manera arriba al bike park de Salardú per on afrontem el primer descens del dia: 800 m- de molt bon sender; els esquitxos d'artificialitat d'aquests llocs (molt moderat en aquest cas) no li treu cap encant al preciós bosc per on descendim.



Un cop al fons de la vall anem intercalant alguna pujadeta amb bonics senders que ens porten fins a la capital aranesa on parem a dinar.


Amb la panxa plena afrontem la segona pujada del dia, aquesta totalment asfaltada i és que l'empremta humana va guanyant més terreny a la natura; l'Aran cada cop ens recorda més a Andorra on sembla que tot s'hi valgui... helicòpters, motos, etc... sospitem que si donen diners no es miren les conseqüències.



Breu descans als peus del Montcorbison i reprenem fent la darrera baixada del dia: 650 m- una altra volta de boníssim sender que alguns baixen amb una clara actitud desafiant vers l'equilibri; malgrat tot aconseguim arribar tots sencers a baix amb un bon somriure.