Traductor

dilluns, 13 de setembre de 2021

Prat de Cadí: simetria imperfecta


 
Distància: 26 km.
Desnivell: 1100 m.
Dificultat tècnica: molt molt molt alta.
Punt de sortida: Martinet.
Durada total: 4:45 h.
 
Ruta poc reeixida perquè té 300 m+/- molt poc agraïts per fer en BTT. Trobareu ressenyes molt més benevolents amb la qualificació de la ruta; tan sols un nivell gairebé de professional pot justificar-ne comentaris positius.
Sortim des de Martinet i remuntem per asfalt i pista en bon estat fins a la cota 1500, però a partir d'aquí la cosa es complica exageradament ja que en poc més 'd'un quilòmetre es guanya més de 300 m+. No cal dir que la majoria els fem caminant fins a Prat de Cadí; el lloc: una preciositat, amb unes vistes privilegiades de les canals del Cadí.
 Comencem la baixada seguint el PR-C 121. Fins arribar a Estana, 300 m- ens passem més estona pujant i baixant de la bici que damunt, és a dir, el mateix desnivell que hem caminat per assolir Prat de Cadí. Que aquest PR es pot fer damunt la bici, no ho dubtem, però amb un nivell molt molt molt alt. A partir d'Estana ja s'acaba la quasiagonia i ja anem empalmant corriols de bon fer fins a la vora del Riu Segre, el qual ens marcarà el retorn fins al punt d'inici, ja que hi anirem gairebé sempre paral·lels.