Traductor

diumenge, 3 d’octubre del 2021

A Campmaior des de Llavorsí

 
Distància: 40 km.
Desnivell: 1750 m.
Dificultat tècnica: mitjana-alta.
Punt de sortida: Llavorsí.
Durada total: 6h.

Preciosa excursió que ens duu al cim del Campmaior creuant tres valletes de la zona d'Escart i Baiasca.
Des de Llavorsí prenem durant 8 km la C-13 fins a Escaló on remuntem per asfalt fins a Escart. Aquí ja prenem una pista amb pendents suaus que ens duu fins al cim del Campmaior; molt bones vistes arreu de l'Alt Pirineu. 
 



Ara toca la primera baixada del dia fins a Baiasca. Els primers 100 m- són poc reeixits però a partir de la Cabana dels Rasos anem seguint marques grogues de PR, primer per prats però ben aviat ens endinsem al bosc per un sender boníssim que ara ja està ornamentat amb colors de tardor. 
 
 



Després de 800 m- de baixada, a tocar de Baiasca, reprenem l'ascens cap a l'ermita de Sant Jaume amb l'objectiu d'acabar baixant per les Bordes d'Arnui. Ja sabem que hi ha un tram de senglarisme pel mig del bosc que en aquesta ocasió trobem marcat amb pintura groga tot i que al final l'abandonem perquè ens tirava massa avall (suposem que igualment també empalmava amb el sender de les bordes) i nosaltres tirem un flanqueig fins a trobar el corriol de les bordes, brut i baralladís però espectacular per l'indret per on transita. 800 m- fins a Llavorsí de gaudi màxim (desconsellat a llepafils i aduladors de bike parks).