Traductor

dijous, 11 de maig del 2023

Pedalant les obagues de Tuixent i l'Arp


Distància: 27 km.
Desnivell: 1250 m.
Dificultat tècnica: mitjana, molt puntualment alta.
Punt de sortida: Tuixent.
Durada total: 4.30 h.

Bonica sortida per l'obaga que hi ha entre el Pedró dels Quatre Batlles i Tuixent, és a dir, la zona del Refugi de l'Arp. 
Des de Tuixent remuntem per una pista fins al Coll de Port sempre per pendents suaus amb algun breu empit al final. Des d'aquí i fins al Refugi de l'Arp és tot asfalt i percentatges poc significatius. Des del refugi fins al Prat Llong retrobem les pistes i al final un tram de roderes herboses. 
 


 
Des de la cota màxima (2170 m), amb el Pedraforca a llevant, iniciem la divertida baixada (-250 m) per dins el bosc seguint les marques blaves i grogues del circuït de raquetes fins a arribar novament al refugi. 
 

Aquí prenem un altre corriol (300m-) molt divertit, amb un parell de passos més exigents, que ens duu fins a la carretera de Tuixent al Coll de Port. 
 

La remuntem (100m+) fins al coll on empalmem amb el GR que perd metres creuant la pista que hem ascendit al principi de la ruta; aquest corriol (450 m-) fa un temps estava molt bé, però aquesta vegada el vam trobar molt pedregós en 3-4 seccions, sobretot de la meitat inferior.