Traductor

dimarts, 17 d’octubre del 2023

Al Montarenyo de Boldís (versió 2.0 millorada)


 
Distància: 15 km.
Desnivell: 1100 m.
Dificultat tècnica: baixa.
Durada total: 4.30 h.
Punt de sortida: Boldís Sobirà.

Iniciem l'excursió fent un breu tram de pista fins a empalmar amb el bonic GR que puja per obaga boscosa fins a la cota 1900; aquí l'abandonem i continuem guanyant metres de manera molt suau i còmode per un sender que flanqueja la mateixa obaga i que surt al Coll de la Pleta dels Ceps. Aquí tenim uns curts trams ondulants abans no ens posem a la fàcil cresta (no cal ni usar les mans) que ens duu a tocar el Racó Roi.




Des d'aquí ja només ens queda avançar per un terreny força pla fins al cim, la qual cosa provoca que es faci una mica llarg ja que tota l'estona tenim davant el Montarenyo amb molt poca diferència d'alçada, però encara una mica lluny.

La baixada la fem per un llom poc pendent i terreny net, però sense corriol; les vistes són amplíssimes. Aviat arribem a un sender que trenca la tendència que portàvem i flanqueja la solana d'Estanilles; es tracta d'un corriol de bestiar que salva molt elegantment una zona d'escobes. I aquesta tònica es manté fins arribar a tocar de Boldís, amb un breu tram final de pista que tanca aquesta fantàstica excursió.