Traductor

dilluns, 29 de gener del 2024

Cigalera i Muntanyó d'Àrreu amb esquís

 
Distància: 10 km.
Desnivell: 800 m.
Dificultat tècnica: mitjana-baixa (S2-S3, ME).
Durada total: 3.30 h.
Punt de sortida: Port de la Bonaigua.

Des del Port sortim amb els esquís calçats; com que a la part solana no hi ha neu, cal entrar una mica a l'estació i remuntar cota per una paleta (50m+) orientada a nord amb neu força dura. Passat aquest empit ja sortim a la solana i remuntem còmodament i guiats per les llengües de neu fins al cim de la Cigalera. 
 

 
Des d'aquí baixem pel marge esquerre de la pala est fins a un gran on tornem a posar pells fins al Cap del Muntanyó d'Àrreu; inicialment cal tirar uns flanquejos que si les pales de l'esquerra estan molt carregades és millor evitar baixant una mica més. La neu torna a manar i com que la pujada lògica està sense neu hem de pujar directament per la pala més dreta, tombada a est i ja transformada, per la qual cosa ens resulta fàcil foquejar-la fins a tocar del cim. 20 m+ de caminar ens permeten assolir el cim; bones vistes cap al Rosari, Baciver i cia, força justets de neu. 
 



De baixada, perdem 50 m- caminant i ens calcem els esquís per baixar divertidament per una bona neu primavera fins al mateix pla on hem fet la transició anterior. 
 
 
Ara toca tornar a posar pells per remuntar (100 m+) fins a la Collada del Muntanyó, punt a partir del qual ja comencem el darrer descens, amb un tram final per les pistes de l'estació.