Traductor

dijous, 18 de gener del 2024

Esquí de muntanya al Coll de Pimorent

 

Encetem temporada de foques a l'entorn del Coll de Pimorent. Dissabte, a la Mina (11 km, 800+, S2) i diumenge, al Pedrons (8 km, 820+, S2) . Prou tolerable aquest últim, més justet la Mina. 
Dissabte ens vam moure sobretot pels marges de l'estació, perquè fora hi havia força neu pols però que reposa directament a terra (no vam acabar de veure el metre vint que anuncia Meteo France en aquestes alçades i orientacions); per pujar cap problema, però a la baixada, la part alta fins a tornar a entrar a l'estació, molts taurons que feien aconsellable descalçar.
 




Diumenge vam pujar al Pedrons sempre seguint el llom. Prou acceptable tot i que a baix es veia molta herba i els 100 m- de dalt estaven molt molt justets, amb nombres pedres a la vista. Bona qualitat de neu pols, però ja humitejant-se. La valleta que hi ha entre el Pedrons i la Mina també es veia bé (així ens ho van confirmar els que pujaven per allí). També es veia alguna placa que havia caigut als pendents més marcats del vessant est del Pedrons.