Traductor

dissabte, 19 de novembre del 2011

En BTT per les proximitats del Cap de Boumort

 (Rapinyaires a l'entorn de Cabó)

Distància: 60 km
Desnivell acumulat: 2.200m
Dificultat tècnica: en general fàcil exceptuant el sender de Santa Fe que és alta. El corriol del Prat Montaner no és ciclable i, per tant, caldrà arrossegar/carregar la bici.
Dificultat física: alta
Durada: 9h
Més informació per visitar la comarca: Alt Urgell.


(l'ermita de Sta. Fe a dalt, objectiu final de la ruta)

Sortim del centre d'Organyà i prenem direcció oest, seguint les indicacions de la Ruta dels dólmens. Circulem per bona pista i suaus pedents fins arribar gairebé al poble de Cabó que, sense entrar-hi, deixem a la dreta.

 (al fons la serra de Boumort)

Nosaltres tombem a l'esquerra per endinsar-nos cap als boscos de l'Obaga Gran. La pista puja fent llaçades i ens aproxima al peu de les parets de la Roca de Senyús i el Tossal del Cabrit. El camí flanqueja les parets, sense complicacions, fins arribar al Prat Montaner on ja veiem, sense traspassar, els límits de la Reserva del Boumort.

 (Al Prat Muntaner amb el Pirineu al fons)

En aquest punt tombem a l'esquerra i seguim per corriol no ciclable tot resseguint les parets de la cara est del Cap de Boumort fins arribar a la Creueta on entrarem, ara sí, a la Reserva del Boumort.

 (El Pas del Comptador ofereix tantes panoràmiques com nul·les parts ciclables)

Durant una estona aparquem les bicis i pugem a peu fins a la cota màxima, 2077m, el Cap de Boumort.

 (Al cim)

A continuació desfem camí i recuperem les btts per iniciar el primer descens de la jornada. Enllacem amb una pista que ens durà fins al Coll de Llívia i d'aquí baixem fins a 1420m on trobem una bifurcació i tombem a l'esquerra, direcció Els Prats per remprendre un nou ascens d'uns 200m de desnivell fins arribar a les Collades. Seguidament descendim fins al Mas El Pitarell, emplaçat davant el Forat del Pitarell, una esquerda natural per on s'escola el Barranc de la Muntanya.

 (baixant cap Santa Fe)

Ara ja trobem indicacions de Santa Fe, el nostre darrer objectiu de la jornada pel qual ens caldrà patir un altre trencacames: remuntada de 100 metres, 400 metres de descens i una darrera pujada fins a l'ermita de 100 metres més.

 (al mirador de Sta. Fe amb Organyà al fons)

Arribats al mirador de Santa Fe, ja només ens quedarà baixar fins al poble d'Organyà, amb una primera part de corriol tècnicament difícil en alguns trams.

 (monument a Jacint Verdaguer)

Quan arribem davant del monument a Jacint Verdaguer cal decidir si baixem còmodament per la pista o anem agafant el sender que fa drecera en aquesta mateixa pista (el primer tram és força difícil però els dos següents, més curts, són molt més assequibles). Finalment enllacem amb la pista ja coneguda de l'ascens.

 (Organyà 'la nuit'; moment de l'arribada)