Traductor

dimecres, 30 de novembre del 2011

Una altra volta a la Serra de Chía és possible

 (La serra d'Armeña al fons)

Distància total: 45km
Desnivell acumulat: 1400m
Dificultat tècnica: baixa
Horari: 6 hores


Novament ens despertem amb una bona gelada i optem per esperar a què el sol escalfi el terreny i les bicis, que es troben amb una bona capa de gebre... Sortim del poble de Chia a les 10 del matí.

(Remuntant cap al coll amb el pic de Chia ben nevat)

Fins al Coll de Sahun anirem pujant per molt bona pista i amb pendents molt suaus, per tant, els 800 primers metres de desnivell seran de molt bon fer i sempre per vessant est (que ens assegura la companyia del solet). Durant l'ascens i gràcies a l'excel.lent dia que fa al Pirineu, tenim una generosa perspectiva de l'Aneto i la col.lecció de tresmils que l'envolta.

 (No sempre la felicitat és plena)

Quan som al coll, a 2020m, l'opció de fer combinada i pujar a la Punta de Chia queda descartada per la neu que hi ha a partir de 2200m. Seguim itinerari damunt la bici; això sí, a partir d'ara el ferm de la pista empitjora respecte al primer tram fet.

  (Al coll de Sahun)

Iniciem un primer descens, ara orientació oest, més boscos (i més fresc....) fins a Arbas i, a continuació, una nova remuntada d'uns 80 metres de desnivell fins al Collado de la Cruz. Des d'aquí ja tenim les primeres imatges de la Serra d'Armeña i, a poc a poc, s'anirà descobrint als nostres ulls el Cotiella.

 (La serra d'Armeña darrere)

La pista flanqueja el vessant oest de la serra de Chía i, a la cota 1.550m abandonem la pista principal, per on segueixen les marques de PR, i prenem una pista a l'esquerra que remunta fins a 1800m, direcció a unes antenes de comunicació.

 (Intentant no destorbar)

Un nou mirador ens sorprèn per obrir-nos cap a la Vall d'Ésera però aquest dia les vistes es dirigeixen cap al sud, on una espessa boira s'hi ha instal.lat des de ja fa uns dies. Des de la nostra posició podem veure molt clarament els límits d'aquesta invasió climàtica on, d'aquí a unes hores, nosaltres retornarem.... Mentrestant, però, aprofitem al màxim d'aquest bondadós dia al Pirineu...

 (Castilló de Sos)

Des de Resuali, canviem de vessant i encarem el darrer descens de la jornada  per una divertida pista que ens enllaçarà amb el camí d'ascens. Ben aviat però el deixarem per retornar per PR, un camí protegit de murs de pedra seca que ens condueix directament al poble de Chia.