Traductor

dilluns, 16 de gener del 2012

BTT: volta la Roca del Corb i Sant Marc des de Peramola


Distància: 36 km
Desnivell: 1200 m
Dificultat tècnica: baixa
Ciclabilitat: 100%
Durada en moviment: 3.45h
Més informació per visitar la comarca: Alt Urgell.

Comencem a pedalar des de Peramola per còmoda pista en direcció a la Roca del Corb; ben aviat, però, abandonem la pista principal i en prenem una altra a la dreta que puja molt decididament, i per terreny descompost, cap al Grau de Porta. 

 (direcció a la Roca del Corb)

A partir d'aquest punt l'exigència física va disminuint i aviat planejarem moment en el qual deixarem amagades les BTT durant 5 minuts per assolir el cim de St. Salvador del Corb on aconseguim uns inesperats primers plans del vol dels voltors.

 (les parets de Sant Honorat)

Quan tornem a reprendre amb els pedals entrem en una preciosa obaga que ens dura fins a Cortiuda, amb un part final, però, amb predomini dels camps de conreu. A partir d'aquí ens enclotem fins a les Obagues de Ramoneda des d'on tornarem a remuntar amb marcats desnivells fins a Pallerols, en un entorn de vegetació generosa.

 (Pallerols mig tapat per la boira en primer terme i el Montsec al fons, direcció a St. Marc)

En aquest llogaret tenim l'opció de baixar per asfalt però, com que el mar de núvols és espectacular, ens decidim a continuar l'ascens fins a la vora de Sant Marc des d'on iniciem el darrer descens de la jornada per pista molt ràpida i amb algun breu tram de carretera. 

(Retornant a Peramola)