Traductor

diumenge, 20 de maig del 2012

Comiat de la temporada d'esquí a la Maladeta



La Besurta (1900 m). Dissabte, 05.00 h. Sona el despertador; el primer que penso és que aquesta és la darrera sortida de la temporada d'esquí de muntanya... quins horaris!! Sorprentenment l'aparcament no està gaire ple, ni de cotxes ni furgonetes (les previsions meteorològiques -meteofrance i la meteoqueviene finets com sempre, la van clavar- no són gaire bones-); això no obstant, no és impediment perquè la Guardia Civil, a altes hores de la matinada, apuntés la matricula de les furgonetes i autocaravanes... a veure per a què les deurien voler?
Sortim des de la Besurta passats dos quarts de sis amb els esquís a l'esquena i enmig de la fosca. Saludem l'Edu, l'Angèlica i el Pep, els quals tenen plans notablement més ambiciosos, i caminem cap a la Renclusa on, més o menys, ens calçarem els esquís. L'objectiu no el tenim gaire clar; la idea és anar pujant pel Torrent de la Maladeta i a dalt ja decidirem. La neu al principi està dura però prement una mica no cal ganivetes. 


Quan som a la cota 3000 ja ens endinsem als núvols que porten engantxats gairebé tot el matí a la part més alta de les Maladetes. A les palpentes aconseguim ensopegar amb la base de la Canal de la Rimaia i aquí ens plantem.
Treiem pells i cap avall; els primers 400 m són per neu dura i sense gens de visibilitat... supervivència. 


Però a mesura que anem baixant la neu es comença a estovar i la visibilitat millora la qual cosa fa que puguem gaudir dels darrers 700 m de desnivell de la temporada per un neu sopa que es deixa fer molt bé.