Traductor

dimecres, 30 de maig del 2012

Pedalant per terres gironines

(foto: Edu Plana)

Dies: dissabte 26.
Distància: 57,5 km.
Desnivell: 800 m.
Dificultat: mitjana.

Per un cap de setmana aparquem les indicacions del GPS i ens posem en mans del Xavi que ens guiarà amb la bici pels voltants de Girona. Els primers quilòmetres ressegueixen còmodament la via verda de Girona a Olot fins que a l'alçada de Bonmatí l'abandonem i comencem a remuntar decididament cap al Puig d'Elena, intercalant algun baixadeta, en general, per pistes atrotinades però de fàcil progressió.


Des del cim baixem per un sender amb un primer tram exigent que obliga a posar algun peu a terra, però a mesura que descendim la dificultat disminueix molt i ja permet pedalar amb més facilitat, tot i que no s'hi val a badar.


El sender enllaça amb una ràpida pista que ens duu fins a la Vall de Llèmena, la qual resseguirem fins gairebé Girona. Aquesta vall és un preciós raconet de verd que, amb aquesta primavera tan plujosa, està vestida de gala (això sí, no opta per als al·lèrgics).


Com a petit inconvenient (o no) caldrà creuar la riera de Llèmena a gual en un parell d'ocasions (fàcilment evitable per una passera de pedres... però per als que fan S5s que són un parell de pams d'aigua?).


La darrera part del trajecte, abans d'enllaçar amb l'asfalt, combina pistes amb trams de corriols per un bosc frondós que ens fa xalar de valent.



Per acabar la ruta desfem camí per l'agradable ombra del parc de les Deveses fins a retornar a Girona.

TRACK GPS