Traductor

dimecres, 9 de maig del 2012

Pedalant sota la Peña Montañesa


Distància: 25 km.
Desnivell: 850 m.
Dificultat: mitjana-alta.
Exposició: globalment baixa.
Durada: 4.30 h.


Sortim des de l’Aínsa i ben aviat ja ens posem en un barranc que normalment no deu de dur aigua però que amb aquesta primavera provocarà que mullem les bicis. 


De seguida comencem a remuntar fort primer per pista i posteriorment per sender boscós amb un tram final que ens obligarà a carregar la BTT al coll.



El primer descens del dia són 200 m de desnivell primer per corriol bastant net i ràpid, però amb un breu final per terreny de curioses formes, àrid i pedregós. 


Ara ens toca tornar a remuntar fins a Oncins amb una primera meitat molt exigent a causa de la nombrosa pedra solta, el desnivell i la presència de fang (i alguna cosa més), tot i que els 3,5 km de pujada final són per asfalt.




Des del llogaret als peus de la Peña Montañesa, on aprofitem per menjar i recuperar-nos una mica, comencem el descens; inicialment, el sender és pedregós però va millorant a mesura que perdem desnivell. A la part central trobem una bona tirada de corriol boscós ràpid i molt divertit. 


 A l'entorn de Pueyo de Araguás hi ha algun breu empit però la resta també és gairebé tot baixada fins al vehicle. 


Finalment, retornem a l’Aínsa pel marge del riu, un extra que li posem a la ruta, que ens sorprèn que els responsables del centre BTT n’hagin prescindit (total, no surt gens de la tònica de la resta de la ruta).
En definitiva, una ruta físicament assequible (excepte en els trams més explosius) i amb senders molt ciclables, evidentment, amb algunes petites pauses.