Traductor

dimarts, 3 de juliol del 2012

Duatló al Comabona des de Bellver de Cerdanya

(arribant a Bellver)

Distància: 33,5 km.
Desnivell: 1700 m (850 en BTT i 850 a peu).
Dificultat: alta.
Exposició: molt alta.
Durada total: 8.45h.
Punt de sortida: Bellver de Cerdenya.
Més informació per visitar la comarca: La Cerdanya


Des del centre del poble ens orientem al nord per asfalt cap a Talló; el superem, passem Sant Serni -on s'acaba l'asfalt- i aviat remuntem còmodament per la Vall d'Ingla fins que a la font homònima tombem a l'oest i la pujada s'anima. 

 (la Vall d'Ingla)

Abandonem la pista a tocar del Coll de Jovell ja que prenem un sender que surt a l'esquerra en pujada suau però exigent. 


Passats una cinquantena de metres de desnivell passem a la banda oest de la Serra de Gavarret i el corriol segueix, ara bàsicament en descens, fins a la pista del Torrent del Pi. En aquest punt ja comencem a veure el nostre objectiu final, el Comabona, encara molt amunt. 

 (el Comabona al fons)

 (la Roca Foradada)

Poc després de passar sota la Roca Foradada enllacem amb la citada pista i remuntem encara no un quilòmetre fins a l'entrada del Torrent del Pradell, lloc on aparquem les bicis i ens canviem el calçat per ascendir cap al Comabona. Inicialment l'itinerari segueix a prop del torrent del Pradell però a poc a poc ens n'allunyem buscant el millor pas entre l'agraïda ombra protectora dels arbres fins al Prat Rodó. Cap a la cota 2000m enllacem amb un marcat sender (i evidents pintades) que ens confirmen que trepitgem terreny concorregut. Nosaltres seguim guanyant desnivell fins a un petit collet que ens dóna accés al vessant nord de la serra; als nostres peus observem el torrent de la Muga i la vall de Bastareny i, al fons, Bagà. Des d'aquest punt ja només ens queda seguir el GR (O) fins al Coll de Tancalaporta i, d'aquí, enfilar directe fins al cim que tenim davant nostre. 

 (al cim)

 (l'Edu inspeccionant canals per quan s'hi posi el blanc)

El dia és plàcid, i l'aire fresquet fa que ens ho prenguem amb molta calma; sembla que ens vulguem "cobrar" les calorades d'aquests últims dies. Per recuperar les bicis, desfem camí.
Reprenem el pedaleig guanyant uns 60 m de desnivell just fins a superar el Refugi de Gònec punt on comença el protagonista de la jornada: un fantàstic corriol boscós de 6,5 km amb 650 m; en general és força net però té un parell de punts bastant exposats on cal parar compte perquè una caiguda podria ser molt dolenta.



 (imatges del corriol des del Refugi de Gònec fins a Pi)

Arribem xalant de valent a Pi des d'on ja només ens queda seguir el GR fins a Bellver, això sí amb alguna pujadeta pel mig.

Combinadamoltbenfetaiencaramésbendesfetaambleduquehadescobertlacomplexitatdelescales.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

On es deixen les bicis??es a dir, amb un candau o com va ser realitzat? Gracies

pass@muntanyes ha dit...

Hola Pol, nosaltres vam deixar les bicis una mica amagades al bosc lligades amb un candauet lleuger, però m'estranyaria que us toquessin res allà dalt.
Que vagi bé.

Unknown ha dit...

D'acord , moltes gràcies.