Traductor

dimecres, 24 d’octubre del 2012

A la descoberta de senders de l'Alt Urgell, bolets i Fira de Sant Ermengol



Aquest cap de setmana se'ns presenta una predicció metereològica poc favorable per fer activitat al Pirineu, per tant, decidim aparcar les bicis i optem per una alternativa menys aparatosa, més ràpida i amb diverses escapatòries per si ens enganxa l'aigua abans d'hora: córrer muntanya amunt a la descoberta de nous senders. L'indret és clar: assabentats de la celebració de la Fira de Sant Ermengol a la Seu d'Urgell, aprofitem per fer el reconeixement d'un nou corriol amb expectatives de lligar-lo, en una propera ocasió, amb alguna de les nostres rutes beteres. 


Passat la Seu, seguim direcció Puigcerdà i ben aviat tombem cap al poble d'Alàs. Aparquem el cotxe en una petita entrada al camí, abans de creuar el Segre. Per iniciar el nostre circuit à pied només hem he creuar la carretera principal i, davant mateix, trobarem un sender amb marques d' El Camí que seguirem durant uns 2.5km. Durant el trajecte, una de les nostres distraccions és observar (i només això perquè no hi entenem gens ni mica....) l'estesa de bolets vora el camí. 




Quan som a prop d'Estamariu trobem una bifurcació de senders i nosaltres anem a l'esquerra, abandonant les marques indicades anteriorment i que ens portarien fins al poble. 
A partir d'ara i fins arribar al poble abandonat de Llirt iniciarem unes breus remuntades i corresponents baixades per tal de superar els diversos barrancs que trobarem al llarg del camí (marques verdes).


De Llirt fins gairebé retornar a la carretera N-260 seguirem les traces de l'antic camí de Bescaran a la Seu. Quan som a l'asfalt, el creuem i retornem còmodament pel camí del riu fins recuperar el cotxe. Tot plegat 11.5km, uns modestos 600m de desnivell i, sobretot, noves idees projectables sobre dues rodes.

Després de l'activitat física aprofitem per visitar la Fira de Sant Ermengol i, mai millor dit, enfirar-nos amb els excel·lents formatges artesans elaborats al Pirineu (i també Prepirineu...).