Traductor

dijous, 4 d’abril del 2013

Explorant senders pel Bosc de Carlac



Distància: 13.5 km
Dificultat: fàcil
Desnivell: 700m
Durada: 4.30h
Punt de Sortida: Bausen

Excursió tranquil.la i molt gratificant pel bosc de Carlac (a la tardor deu ser espectacular), seguint traces del GR-211.2 i amb punt de partida al discret poble de Bausen. Sortim direcció Sant Roc i prenem un corriol que flanqueja el vessant est de la muntanya que ens endinsa cap a la fageda de Carlac. El primer quilòmetre de sender esgarrapa l'espatlla est de la serra, amb grans vistes cap a Canejan i la vall de Toran.


A mesura que enfilem direcció al barranc de Carlac el paisatge canvia. Entrem al bosc i la neu comença a fer acte de presència. En tota l'obaga del barranc i fins arribar al Coret de Pan trepitjarem neu.




Des del coll descendim ja per solana fins al poble, on decidim  allargar el recorregut i fer un nou bucle cap al sud, direcció a Les, seguint el mateix GR. Creuem el barranc de Tornarissa i flanquegem la muntanya per un sender fins al mirador de Vernet. A partir d'aquí enllacem amb una pista i, a les proximitats del poble de Les, agafem una variant del GR que baixa més directe però que ben aviat perdrem les seves traces i ens veurem obligats a descendir fins a la carretera per on puguem. Per retornar a Bausen per la via més directa seguim durant gairebé un quilòmetre la N-230 (el GR segueix per l'altre costat del riu Garona) i a la bifurcació de la carretera que puja al poble recuperem novament les traces del GR que segueix per un bonic corriol que puja amb ganes els 300m de desnivell que distancien els peus de la vall del Garona fins a les portes del poble de Bausen.