Traductor

dimecres, 27 de maig del 2015

Volta a la Cerdanya en BTT (I)



Distància: 49 km
Desnivell: 1800 m
Durada total: 8 h
Dificultat: mitjana


Trobada de xipxapaires amb la intenció de voltejar la Cerdanya a cop de pedal. El primer dia som 5 Miquelets els que afrontarem les llargues pujades per les solanes cerdanes. El Tino, que porta molt estudiat la traça GPS, diu que els pendents de la jornada són moderats, però al Pirineu no hi ha pujada petita i ja de sortida trobem un quilòmetre al 15% de mitjana... Amb tot, posteriorment les rampes importants deixen el protagonisme a pujades de molt bon fer gràcies als percentatges moderats i al bon estat de les pistes per on pedalem amb alguna il·lustre excepció on ens tocarà arrossegar la bici pit amunt durant 150m+ de sender; d'un gran mal en surt un gran bé: un bàlsam per als culs.


D'aquesta manera esquitxem amb alguns senderets (els citats de pujada però també de baixada) el monòleg de pistes i camins que ens situen en un balcó de panoràmiques privilegiades, tant de la plana ceretana com de les canals obagues del Cadí; i així, anar-hi anant, fins als 2200 m, als peus dels cims més alts de la comarca: Tossa Plana de Lles i Puigpedrós encara lleugerament pinzellats de la darrera neu de la temporada. 



Fins aquí, i en paraules del Jordi, molta pujada i molt poca baixada: aquells corriolets al voltant dels 100m- però res significatiu; però ara ens queden uns 1200 m- de descens amb dues parts molt diferenciades. La primera meitat ho fem bàsicament per prats verdíssims de primavera sense cap mena de dificultat, tan sols encertar la bona direcció seguint les marques del 'sender'; la segona part, el corriol es defineix més al mateix temps que augmenta en dificultat ja que té marcats percentatges i, a més, té una part central molt pedregosa on cal afinar i, amb tot, és la que més ens omple.