Traductor

dimarts, 26 d’abril del 2016

Bon "descobriment" a Almatret (i II)



Ja hem completat el coneixement de tots els corriols habituals de la Xallenge David Duaigües d'Almatret; en aquesta ocasió hem pedalat pel sector nord que difereix bastant del sector sud ja que són senders més exigents a causa de la major presència de pedres i, a més, es mouen per un terreny molt més sec i menys boscós, però no per això menys atractiu... ans al contrari.
Bàsicament podem destacar tres senders:
1) el que baixa per la Plana de la Quadra de Xano: probablement un dels millors de tot el conjunt amb gairebé 400m-, bons revolts, lleugerament pedregós, ràpid a trams i amb un punt d'exigència que el fa més atractiu que, per exemple, el dels Escambrons. Per fer-vos-en una idea:


2) El que baixa a l'entorn del Barranc de les Canotes: molt similar a l'anterior però un pèl més curt i amb menys continuïtat. També molt bon sender:


3) El del Malacate de la mina del Manel (El «malacate»,en català «argue», era una màquina que pujava i baixava les vagonetes de carbó al llarg d’una rampa, mitjançant politges i cordes.): és el més exigent amb diferència; el 90% es fa molt bé però té unes quantres rampes molt pendents, amb pedra solta i lleugerament exposat: