Traductor

diumenge, 24 d’abril del 2016

Bon "descobriment" a Almatret


Havíem estat corriolejant per Serós seguint els senders de la Xallenge David Duaigües i, ves, no ens acabaven de convèncer (sobre gustos, colors); ens semblava que la cursa d'Almatret havia de ser del mateix calibre però el Xavier en un visita recent va veure que no, que estava molt bé i ens animava a anar-hi... i així ho va fer... i efectivament, està molt bé la qual cosa demostra, un cop més, que que dolents són els "prejudicis".
La primera de les dues ocasions que hi vam estar vam fer el que són els corriols de la banda sud de les diferents Duaigües que s'han celebrat; en canvi, la segona, a més a més hi vam posar el GR99 que baixa cap a Riba-roja. 
En general, es tracta d'una ruta que té molts encants a banda de l'estrictament ciclista (amb molts bons senders): antigues mines, els meandres de l'Ebre, etc. Anem a pams:
1) GR 99  des d'Almatret a Riba-roja: es tracta d'un sender molt bo però baralladís a causa de la nombrosa pedra solta que hi ha. Té un primer tram picat avall i una part final que fa un flanqueig espectacular a la muntanya. La llàstima és que al final s'acaben regalant 200m- per pista. En imatges és això:


2) Després hi ha el sender que baixa des d'Almatret pel Barranc dels Escambrons. Són 5 km de fantàstic sender sense cap mena de dificultat: net i suau i tan sols té algun breu empit potent. Perquè fer-se'n una idea:


3) I l'últim que vam fer és el de l'Omec del Canar, un corriol amb molts puja i baixa i amb alguns trams més exigents però  amb l'atractiu que té una panoràmica fantàstica de l'Ebre i visita les antigues mines de la zona:


Els senders no es limiten a les baixades ja que hi ha bastantes pujades que es fan per bonics corriols que en ascens resulten força exigents. En conjunt, doncs, una molt bona zona per anar-hi a pedalar.