Traductor

diumenge, 6 de desembre del 2009

Cim de la Safor




Com arribar-hi: des de València seguim direcció sud per la N-332. A uns 50km prenem la CV-50 direcció Alzira. Creuem el poble Tavernes de la Valldigna i arribem als pobles de Benifairó i Simat de Valldigna. Ambdós pobles són els protagonistes del 33 aplec excursionista dels Països Catalans i, per tant, el punt d'encontre de les nostres sortides i de tot el ventall d'activitats programades durant els dies 4-8 de desembre de 2009 per als, finalment, més de 700 inscrits.
Punt de sortida: des del poble de Benifarló prenem un bus que ens durà a la Pedrera de Vilallonga on iniciarem la ruta a peu

Total km.: 17
Desnivell: 1.100m

Sortim des de la pedrera de Vilallonga fins creuar el riu Serpis i enllaçar amb el tram més evident de via verda (que no està reconeguda com a tal, però que ho és). Després de creuar una sèrie de túnels, iniciem la primera pujada forta del dia. Posteriorment enllaçarem amb una pista que recorre una conjunt de construccions d'aquelles que plantegen molts interrogants...
Passat aquest tram de pista tornarem a prendre un corriol que ens farà guanyar desnivell de forma decidida, fins arribar la zona coneguda com la Finestra amb una bona perspectiva del circ de la Safor.



A partir d'aquí només ens queda baixar a la nevera (o forat de gel per a la gent de Ponent) on recuperarem forces abans d'encarar els darrers 100 mts fins al cim de la Safor (1011m).



Des del cim només ens queda baixar cap a l'Orxa pels barrancs de Bastells i Bassiets, tots dos força pedregosos. Arribats a l'Orxa l'autobús ens recull per retornar-nos fins a Benifairó.
Cal tenir en compte que per fer aquesta ruta cal fer combinació de cotxes; si només es vol fer la Safor un cop al cim cal desfer camí fins a la pedrera de Vilallonga.

Podeu disposar del track gps a: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=652741