Traductor

dilluns, 7 de desembre del 2009

Cims de Penyalba i Mondúver


Com arribar-hi: des de València seguim direcció sud per la N-332. A uns 50km prenem la CV-50 direcció Alzira. Creuem el poble Tavernes de la Valldigna i arribem als pobles de Benifairó i Simat de Valldigna. Ambdós pobles són els protagonistes del 33 aplec excursionista dels Països Catalans i, per tant, el punt d'encontre de les nostres sortides i de tot el ventall d'activitats programades durant els dies 4-8 de desembre de 2009 per als, finalment, més de 700 inscrits.
Punt de sortida: Monestir de Santa Maria, Simat
Total km.: 21
Desnivell: 1.200m

Des del Monestir de Santa Maria anem a buscar la senda dels Burros que puja fins a la font del Cirer. Seguim uns metres la pista asfaltada per enllaçar amb un nou sender que ens durà fins a la Cova les Malladetes (550m).



D'aquí continuem per la serra fins arribar al coll situat entre el Penyalba i el cim de la Drova. Nosaltres remuntem fins al cim del Penyalba (772m), on gaudirem d'una bona panoràmica de la Valldigna. 
Desfem camí fins al coll i continuem recorrent la serra fins arribar al forat de la Drova. A partir d'aquest punt, l'itinerari ressegueix el llom del serrat fins arribar a la carretera que ens pujarà al Mondúver (841m) o "cim de les antenes".



Pel retorn, desfem pista per anar a buscar un sender que ens baixa fins al pla de Santoma i, posteriorment , al barranc de l'Escudella.



Superat el bonic barranc arribem a l'horta i, finalment, a Simat.

Podeu disposar del track gps a: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=652742