Traductor

dissabte, 27 de març del 2010

Esquí al Puigmal per Err

Sortida des del pàrquing de l'estació d'esquí Puigmal-Err en direcció sud-est per la pista. Mantenim aquesta tendència fins a la cota 2400 on tombem a l'esquerra en un delicat flanqueig si la neu és dura (aquesta  part més dreta es pot evitar si pugem per la coma de l'Aiguaneix, en aquest cas hem de tombar a nord a la cota 2200 i posteriorment anar-nos encarant a l'est).


Superat el tram de més pendent ja intuïm el nostre objectiu al qual arribarem per suaus pales, i sempre amb tendència est, excepte el tram final que en funció de com hagi treballat el vent i de si la neu està molt dura ens obligarà a deixar els esquís a pocs metres del cim. Aquest dia podem coronar el Puigmal amb els esquís als peus, tot i que només hi serem el temps just per treure pells i preparar-nos per tirar avall ja que el vent bufa amb força i ens convida a marxar.


Realitzem el descens pel mateix itinerari gaudint de la capeta de neu caiguda els darrers dies i que sorprenentment es manté força seca, tot i que un pèl compactada per efecte del vent.


Un cop al pàrquing, i tenint en compte que el recorregut es fa ràpid, decidim comprar un forfait de mig dia a la petita i tranquil.la estació d'esquí de Puigmal on practicarem la tècnica de descens per les agraïdes i àmplies pales fora pista de què disposa l'estació.

Podeu disposar del track a: TRACK PUIGMAL PER ERR