Traductor

dimecres, 31 de març del 2010

Pic de la Portella del Forn (2.720m)

Desnivell: 1.000m
Dificultat: fàcil, S2

Des de la carretera que duu a l'estació d'esquí d'Ordino prenem a la dreta la pista asfaltada que porta a la borda de Sorteny (si hi ha neu haurem de deixar el cotxe al pàrquing de la cota 1800; avançada la temporada podrem arribar fins al pàrquing de 1900, però aleshores no busqueu de fer res a cara sud).
Nosaltres deixem el cotxe una mica abans del pàrquing habitual per culpa d'una esllavassida de roca que hi ha més endavant. Carretegem els esquís a l'esquena fins a la borda de Sorteny on ens calcem els esquís al mateix temps que tombem cap al nord per remuntar per bosc gens dens, amb una primera rampa de marcat desnivell (amb moltes clapes sense neu però salvables).


Remuntem sempre en direcció nord/nord-est fins arribar als clots del forn. A la dreta tenim la Portella del Forn d'accés exigent. Nosaltres tombem a l'esquerra per assolir el cim per la seva pala oest; els darrers mts els fem a peu.


El descens és ràpid, per neu excel.lent fins i tot a la part del bosc. A la part més inferior del barranc, on la neu escasseja, caldrà buscar bé el pas per no haver de treure's els esquís fins arribar al refugi.


Podeu disposar del track gps a: TRACK GPS PIC PORTELLA DEL FORN